Woonkamer en slaapkamer Dordrecht

Voor een gezin in Dordrecht heb ik mogen werken aan de inrichting van hun woonkamer, open keuken en slaapkamer.

De bewoners hadden een voorkeur voor een strakke inrichting met chique accenten. Een neutraal kleurenpalet van lichte en donkere tinten speelt hierbij een centrale rol. Het contrast dat hierbij ontstaat wordt verzacht door de toevoeging van tinten groen en zandgeel, die op een subtiele manier kleur en warmte aan het geheel geven. Zwart gelakt eiken, donker notenhout, marmer en messing dragen bij aan de luxe uitstraling.

Op de begane grond was het belangrijk om de grote zithoek knusser te maken en meer scheiding aan te brengen tussen zithoek, eetgedeelte en keuken.

Door de hal te verlengen en de haldeur te verplaatsen van de zithoek naar de keuken, krijgt de eethoek extra lengte en wordt de zithoek meer afgescheiden van de hal. Ook ontstaat er zo de mogelijkheid voor een hoekhaard, die bij zowel de zithoek als eettafel betrokken wordt. De houten latten op de muur doorbreken de lange wand en benadrukken het eetgedeelte.

Een royale wandkast op maat biedt een zee aan opbergruimte en een plek om persoonlijke spullen tentoon te stellen. De donkere kleur van de kast en de plaatsing van de zitmeubels maken de zithoek intiemer en knusser. Het vloerkleed vult dit aan door het materiaal en de textuur.

Op de zolderverdieping zijn de houten latten van de eethoek doorgetrokken naar de slaapkamer. Ze maken een grote indruk in de compacte ruimte en de verticale oriëntatie van de latten maken het plafond optisch hoger. De halfhoge wand achter het bed maakt de wand juist breder en biedt ruimte aan boeken en andere kleine spullen.

Vrijblijvende offerte

Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Neem contact op en wie weet werken we binnenkort samen aan jouw interieur!

Vraag offerte aan