Woonkamer Zoetermeer

Voor klanten in Zoetermeer heb ik advies mogen geven over de indeling en aankleding van de woonkamer. De belangrijkste aandachtspunten waren het groter laten voelen van de zithoek, de gehele ruimte beter benutten en het creëren van duidelijke zones met eigen functies. Qua aankleding was er behoefte aan meer kleur, warmte en eenheid.

In de zithoek bevindt zich een open haard, die door de diepte een aanzienlijke hap uit de zithoek neemt. Door de bank in de nis tussen de haard en het raam te plaatsen, blijft de rest van de ruimte meer open. De oorspronkelijke drie zitmeubels zijn vervangen door één ruime hoekbank, wat rustiger oogt en de zithoek optisch groter maakt. Het vloerkleed verlengt de zithoek nog eens en betrekt de open haard erbij.

Om de lange wand links van de haard te doorbreken is er een groot kleurvlak gecreëerd. Dit geeft het eetgedeelte onderscheid en vormt een basis voor het wandmeubel en de leeshoek. De beigeroze kleur die voor het vlak gekozen is voegt warmte toe en is doorgetrokken naar de keuken om het bij de rest van de kamer te betrekken. De eettafel is in het midden geplaatst om de ruimte beter te benutten. Op deze manier ontstaat er ook meer contact met de zithoek en is er uitzicht naar de tuin.

Naast het zachte roze is er voor het kleurenpalet gebruik gemaakt van vergrijsde groentinten en blauwe accenten, die samen met de zwarte elementen contrast bieden en het geheel moderner maken.

Vrijblijvende offerte

Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Neem contact op en wie weet werken we binnenkort samen aan jouw interieur!

Vraag offerte aan